Tijd om groene meters te maken!

De landbouwtransitie is niet alleen een zaak voor boeren of de politiek. Bij Land van Ons nemen wij als burgers zélf verantwoordelijkheid
voor de toekomst. Wij kopen landbouwgrond, werken samen met boeren die natuurinclusief voedsel produceren en herstellen het landschap.
Zo wordt ons boerenland weer gezonder en aantrekkelijker.

KNGF opent werelden

Steeds meer mensen besluiten na te laten aan een goed doel. Ook KNGF Geleidehonden kan op deze manier gesteund worden. KNGF Geleidehonden kan 1 op de 3 honden opleiden tot volwaardige hulphonden door giften uit nalatenschappen. De impact van deze bron van inkomsten is dus ontzettend groot.

De Antistollingspas, voor een veilig gevoel

Vraag de gratis Antistollingspas aan bij de Trombosestichting Nederland! 
Met de pas kunt u overal ter wereld laten zien dat u bloedverdunners gebruikt. Dit is belangrijk, want met de gegevens op uw Antistollingspas kunnen uw behandelaars beter inspelen op uw medische situatie. Dit verkleint de kans op vervelende gevolgen van uw bloedverdunnergebruik.

Help jij verscheurde gezinnen herenigen?

Vluchten is levensgevaarlijk. Op zoek naar een veilige plek laten mensen vaak noodgedwongen hun gezin achter. Samen met jou willen we zoveel mogelijk door oorlog en geweld verscheurde gezinnen weer samenbrengen. Help jij mee met een gift?

Hygiëne moet geen luxe zijn

Het is nauwelijks voor te stellen. Er is in Nederland een groep vrouwen die niet altijd geld heeft om maandverband of tampons te kopen. Jonge meiden en vrouwen die thuis blijven van school of werk wanneer zij ongesteld zijn, of wc-papier in hun onderbroek stoppen. Zij komen soms voor de keuze: koop ik een brood of koop ik een pakje maandverband? Door deze problemen missen de vrouwen kansen. Daarnaast brengen de problemen ook gezondheidsproblemen en sociaal isolement met zich mee.
Het Armoedefonds helpt deze vrouwen!

HospitaalBroeders maakt de Afrikaanse zorg sterker

Eén op de zes kinderen in Afrika haalt zijn vijfde levensjaar niet. Nog te veel kinderen sterven er aan makkelijk te voorkomen infectieziektes zoals mazelen. Al voor 15 euro kunnen onze teams 15 kinderen vaccineren tegen deze ziektes.

Iedereen kan door Parkinson getroffen worden

Ruim 60.000 Nederlanders lijden aan de nog ongeneeslijke ziekte van Parkinson. En dat aantal zal in de komende jaren helaas verdubbelen. Investeren in medisch-wetenschappelijk onderzoek is de enige weg naar het drastisch afremmen of stoppen van de ziekte.

De wereld wordt rookvrij

Dit jaar is de nieuwe campagne ‘De Wereld wordt rookvrij. Wen er maar aan’ gestart. Met deze campagne van Hartstichting, KWF en Longfonds - de initiatiefnemers van de Rookvrije Generatie - laten we heel Nederland zien dat rookvrij het nieuwe normaal is. Overal om ons heen zien we het gebeuren. Steeds meer plekken worden rookvrij. En steeds meer partijen sluiten zich bij ons aan.

10 gratis tips - knuffelhormoon aanmaken

Weet je dat een knuffel geven en krijgen een eerste levensbehoefte is? Een liefdevolle aanraking geeft je een vertrouwd gevoel. En is ook nog goed voor je weerstand. Wil je ook meer knuffelhormoon aanmaken? Lees de tips in dit GRATIS boekje en ontdek hoe het werkt.

Ren tegen kanker

Met Ren tegen kanker ren je voor het leven en tegen kanker. Haal geld op voor baanbrekend onderzoek, en bij 500 euro sponsorgeld krijg je je startbewijs én een hardloopshirt gratis.

KWF Kankerbestrijding verzorgt de inschrijving en komt de deelnemers aanmoedigen tijdens één van de door KWF geselecteerde evenementen.