Je nieren zijn je leven

Om te leven, moeten je nieren goed werken. Doen ze dit niet, dan is dialyse levensreddend, maar ook loodzwaar. Een transplantatie is vaak de beste behandeling, maar de wachtlijst is te lang. Daarom gaan wij door. Totdat mensen met een nierziekte weer de vrijheid hebben om gewoon te kunnen leven.

Juist nu: Nationale Ouderendag – vrijdag 2 oktober

Een beetje aandacht doet iedereen goed. Van een kaartje tot een taartje. Van iets kleins tot iets groots.
Samen zetten we op Nationale Ouderendag, vrijdag 2 oktober, zo veel mogelijk ouderen in het zonnetje. Verras ouderen uit je eigen buurt met iets kleins. Of pak groots uit. Juist nu!

Houd cultuur levend

Op dit moment staat duizenden cultuurmakers het water aan de lippen: ze kunnen door de corona-maatregelen hun projecten niet of maar deels uitvoeren. De nood wordt steeds hoger. Er dreigt veel moois verloren te gaan.

We kunnen niet zonder natuur

Onze natuur is niet alleen schitterend, maar ook kwetsbaar. Wij moeten de natuur koesteren. Samen met onze boswachters, leden en vrijwilligers werken wij iedere dag aan een natuurlijker Nederland.

Bezorg jij onze reizigers een onvergetelijke vakantie?

Stichting Het Buitenhof organiseert reizen voor mensen met een beperking. Dit kan niet zonder de inzet van voldoende vrijwilligers! 

Zee vol verhalen

Het Zuiderzeemuseum biedt naast een schat aan boeiende, mooie, interessante voorwerpen en unieke huizen en gebouwen, ook een zee vol bijbehorende verhalen.

KWF Thuismarathon

Het is stil… Heel stil. Geen warme hand, maar een gesprek op afstand. Geen liefdevolle knuffel, maar een kaartje in de bus. We lopen niet het geplande rondje voor die ander, maar een rondje voor onszelf. We komen niet bij elkaar voor een benefietdiner, er is geen sponsorloop op school.

#Samenvoordieren

Stichting DierenLot komt op voor dieren in nood in Nederland. Dit doen we door het ondersteunen van lokale en regionale dierenhulporganisaties door heel Nederland. Samen met deze organisaties en alle donateurs van DierenLot geven wij dierenleed een stem en helpen wij dieren die wel in nood zijn gekomen aan een tweede kans.

Daarom: #Samenvoordieren

Werving collecte

De Nierstichting zoekt nieuwe enthousiaste vrijwilligers voor de collecteweek. Help jij ook mee? De collecteweek is van 13 tot en met 19 september 2020. Door heel Nederland collecteren in deze week vrijwilligers met als doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het welzijn van nierpatiënten.

De Antistollingspas, voor een veilig gevoel

Vraag de gratis Antistollingspas aan bij de Trombosestichting Nederland! 
Met de pas kunt u overal ter wereld laten zien dat u bloedverdunners gebruikt. Dit is belangrijk, want met de gegevens op uw Antistollingspas kunnen uw behandelaars beter inspelen op uw medische situatie.